Gutiérrez Pujadas & Partners

gutierrez-pujadas-asesoria
Declaración de la renta

Vull compartir algunes novetats fiscals rellevants que afectaran les nostres declaracions en els pròxims anys.

 1. Estimació Objectiva de l’IRPF i règims simplificat i especial de l’IVA:
  Els límits quantitatius per aplicar el mètode d’estimació objectiva de l’IRPF s’estenen fins al període impositiu 2024. No obstant això, per a activitats agrícoles, ramaderes i forestals, es mantenen límits basats en els ingressos. El mateix s’aplica als règims simplificat i especial de l’agricultura, ramaderia i pesca en l’IVA. Atenció: Si algun de nosaltres vol renunciar o revocar aquest mètode, el termini s’ha ampliat fins al 31 de gener de 2024.

 

 1. Deducció per Obres d’Eficiència Energètica en Habitatges:
  Una excel·lent notícia per als qui realitzem millores als nostres habitatges. La deducció per obres d’eficiència energètica a l’IRPF s’estén per un any més, a partir de l’1 de gener de 2024. És, doncs, un moment oportú per fer les nostres cases més eficients.

 

 1. Declaració de l’IRPF per Mitjans Electrònics:
  Aquí ve un canvi important. Ara, legalment, l’Administració tributària pot imposar l’obligació de presentar la declaració de l’IRPF per mitjans electrònics. Però no patiu, garanteixen assistència personalitzada per als qui necessitin ajuda en aquest procés. L’eficàcia d’aquestes mesures s’avaluarà després de la primera campanya de presentació des de l’entrada en vigor d’aquesta modificació (29/12/2023).

 

 1. Impost Temporal de Solidaritat de Grans Fortunes:
  L’aplicació d’aquest impost es prorroga fins a una revisió de la tributació patrimonial en la reforma del sistema de finançament autonòmic. El mínim exempt de 700,000 euros s’estén a tots els subjectes passius, independentment de la seva residència a Espanya, des de l’entrada en vigor de la Llei 38/2022. Atenció: La presentació de la declaració és obligatòria per mitjans electrònics.

 

 1. Declaració de l’Impost sobre el Patrimoni per Mitjans Electrònics:
  També es contempla la possibilitat d’imposar l’obligació de presentar la declaració de l’Impost sobre el Patrimoni per mitjans electrònics. Estiguem atents a futures actualitzacions al respecte.

 

Espero que aquesta informació us sigui útil en la planificació de les vostres finances. Si teniu més preguntes, a Gutiérrez Pujadas & Partners estem a la vostra disposició

Article escrit per Ricky Gutiérrez

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *